Copyright Coquere

Copyright Coquere

Mini karamell eplepai smaker himmelsk godt


engelsk-flagg

 

Mini karamell eplepai

Mini karamell eplepai er en flott dessert når har skal servere gjester. Helt toppen når du ønsker noe skikkelig godt til bare deg selv også. De ser dekorative ut, og du kan forberede ganske mange. Mini karamell eplepai er også enkel og rask å forberede. Disse små himmelske paiene er riktig comfort food når du serverer dem lune med kald is til. Her har du en oppskrift som gir 6 porsjoner.

 

Ingredienser:

2 epler litt faste (Granny Smith e.l.)
2 ss demerarasukker
1-2 ss kaldt smør
1-2 ts kanel
2 ss karamellsaus (Kjøpt eller hjemmelaget toffeesaus: se egen oppskrift: Toffeesaus )

 

Smuldredeig

1 dl havregryn (lettkokt)
1 dl mandelmel, speltmel eller hvetemel
3 ss sukker (vanlig hvitt)
3 ss demerarasukker
50 g kald smør

 

Fremgangsmåte:
  1. Start med smuldredeigen. Ha alle ingrediensene i en bolle med unntak av smøret. Bland alt godt sammen. Kutt nå opp smøret i litt mindre terninger. Bruk hender og smuldre smøret inn. Sett blandingen kaldt i 15 minutter.
  2. Skrell eplene og fjern kjernehuset. Del eplene opp i terninger.
  3. Ha alt i en bolle og ha i demerarasukker og kanel. Bland godt.
  4. Ha så i karamellsausen og bland på nytt.
  5. Smør 6 små Ramekin eller lignende former.
  6. Ha i av epleblandingen i hver form, og ha ca. 1 klump med smør tilsvarende 1 ts smør på toppen.
  7. Fordel nå smuldredeigen over.

 

Stekes: I forvarmet ovn på 175 ºC i ca. 30-35 minutter. De siste fem minutter øker du temperaturen på ovn til 200 C.

 

Serveres: Lune med vaniljeis og eventuelt med mer karamellsaus

Allergi: Dersom du bruker mandelmel er de glutenfrie. Laktosefri litt avhengig av karamellsausen. Høyt FODMAP

Pin It on Pinterest

Share This