Copyright Coquere

Copyright Coquere

Makaroni med ost og skinke er både godt og billig

Makaroni med ost og skinke

Makaroni og ost er erkeamerikansk. Legger du til litt bacon og skinke så får du makaroni med ost og skinke som har mye mer smak. Samtidig gratinerer jeg den i ovn, som tilfører konsistens og enda mer smak. Du kan selvfølgelig dropper gratineringen. Da mister du litt på smak, men får en enda raskere middag. Uansett så har du en billig middag, med masse smak. Middag som burde falle i smak både for store og små.

 

Ingredienser:

300 g makaroni (tørr)

100 g ost
150 g bacon
100 kyllingskinke (evt. bayonne skinke – hermetisk)
6 dl melk
1 eggeplomme
1 egg
3 ss mel
3 ss smør
Pepper
Evt. Salt
Litt revet muskat

 

Strøbrød
50-100 g ost til gratinering

 

Fremgangsmåte:
  1. Kok makaronien i salt vann, men ikke så lenge som anvist på pakken. De skal ha igjen litt tyggemotstand. Ha den så over i en stor bolle.
  2. Kutt baconet i biter, og stek dette i en stekepanne til det er gjennomstekt, men ikke blitt sprø.
  3. Kutt opp kyllingskinken i terninger. Sett til side, mens du lager sausen.
  4. Smelt smør i en kjele, ha i mel og visp til en jevning. Spe nå med melken, og lage en saus på samme måte som du lager hvitsaus eller bechamelsaus. La sausen småkoke i en 2-3 minutter slik at råmel smaken forsvinner.
  5. Tilsett osten og rør til du får en jevn og glatt saus. Tilsett nå salt, pepper og muskatnøtt. NB! vær forsiktig med salt da baconet er ganske salt.
  6. Trekk så sausen til siden, og pisk inn egg og eggeplommene. Hell sausen over makaronien.
  7. Ha i baconet og kyllingskinken over makaroniblandingen, og bland godt.
  8. Ha blandingen over i en ildfast form. Strø over brødraspen og ha over litt ost.

 

Gratineres: I ovnen på 200 C i 10-15 minutter – til du får en litt sprø og gyllen overfalte

Serveres: Umiddelbart. Med godt brød eller litt salat til om man ønsker det.

Allergi: Verken gluten- eller laktosefri. Gjøres enkelt laktosefri ved å bruke laktosefri melk. Oster av godt modnet ost, tåles av de aller fleste med laktoseintoleranse. Gjøres glutenfri ved å kjøpe glutenfri makaroni, og bruke glutenfritt mel. Høyt FODMAP – reduseres til lavt innhold på samme måte som over med gluten- og laktosfri variant. Selv om man ikke behøver å benytte glutenfritt mel, men kan benytte spelt til sausen.

 

Se oppskriften –  Makaronigrateng franskinspirert, som har en litt annen og kraftigere smak: Makaronigrateng-franskinspirert

Pin It on Pinterest

Share This