Copyright Coquere

Copyright Coquere

Majones er super enkelt å lage selv.

Majones

Majones er så enkelt å lage at det er rart noen kjøper ferdig laget i det hele tatt. Har du en stavmikser lager du ferdig den på 2-3 minutter. Majones som du lager selv har ingen tilsetningstoffer, og samtidig er det en basis som du kan gjøre mer spennende ved å tilsette mange andre typer krydder. Majones er en klassisk emulsjonssaus på samme måte som f.eks. bearnaisesaus. Emulsjon betyr at man har to væsker som egentlig ikke lar seg blande sammen, men via en emulgator så får man likevel blandet væskene. I majones er emulgatoren egg, sennep og sitronsaft.

 

Ingredienser:

1 egg
1 eggeplomme
3,5 dl nøytralolje (raps, mais, soya)
½ ts salt
4 ts dijonsennep (Maille with Honey)
1 ss sitronsaft

 

Fremgangsmåte:
  1. Ta først frem alle ingrediensene og la de stå ute en times tid slik at de får samme temperatur.
  2. Ha alt over i smal beholder som passer til stavmikseren.
  3. Start med ha over i eggene, så salt og sennep.
  4. Hell så forsiktig over oljen.
  5. Plasser stavmiksere i bunn, og hold den der. Start nå stavmikseren og trekk den etter hvert sakte opp inntil du får fin majones.
  6. Smak til med sitronsaft og evt. mer salt.
  7. Sett kaldt i kjøleskapet.

 

Tips: Du kan nå også ha i andre krydder som pepper, kajennepepper, dill, ramsløk osv.

 

Serveres: Majones passer som tilbehør til det meste

Allergi: Glutenfri og laktosefri. Lavt FODMAP.

Pin It on Pinterest

Share This