Copyright Coquere

Copyright Coquere

Maispannekaker gir en litt annen smak og er glutenfrie

Maispannekaker gir en litt annen smak en andre pannekaker. I tillegg har de mange diett fordeler. Oppskriften er både glutenfrie, laktosefri og har lavt FODMAP. Pannekakene er også veldig anvendelige andre sammenhenger. De kan brukes som vanlige pannekaker med søtt fyll, eller som her med kjøttfyll. Samtidig kan du også bruke dem som wraps, eller smøre dem som lefser. Kjøttfyllet kan du også anvende i mange andre sammenhenger til pasta eller fyll på pizza. Her middag til 3-4 personer.

 

Ingredienser:

Pannekaker

(gir ca 8 stk)
ca 150 fint maismel
4 dl laktosefri melk
4 egg
1 ss nøytral olje (f.eks. raps)
0,5 ts salt

Kjøttfyll
2 vårløk (grønn del)
3 små gulrøtter – alternativ 1 stor pastinakk
300 g karbonadedeig/kjøttdeig
1 boks hakkede tomater (avrent)
1 ss tomatpurè
1 – 1,5 dl kyllingkraft eller vann
3 ts tørket oregano
3 ts tørket timian eller basilikum
1 ts salt
1 ts paprika pulver
3-4 ts sukker
Pepper

God ost med smak til gratineringer.

 

Fremgangsmåte:

Pannekaken
Start med å lage pannekakene. Bland alle ingrediensen og visp dem godt sammen. Sett røren i kjøleskapet i minst 30 minutter. Røren skal være tynnere en vanlig pannekakerøre.

Stek pannekaken i god nonstick panne med litt olje/smør på medium varme. Legg pannekakene til siden mens du lager fyller, eller du kan lage fyllet mens pannekakerøren hviler i kjøleskapet.

Kjøttfyllet
Skjær vårløken i tynne ringer og kutt gulrøttene i veldig fine terninger. Stek karbonadedeigen/kjøttdeigen en panne med litt olje. Tilsett vårløken, gulrøttene, de avrente hakkede tomatene, tomatpure og ca. 1 dl kyllingkraft/vann. Ha så i krydrene. La fyllet koke uten lokk i en 20-25 minutter. Rør jevnlig og smak til slutt til med ytterligere krydder, salt, pepper og evt. sukker. Dersom det koker seg for tørt, har du i litt mer kyllingkraft/vann, men vært litt obs det skal være et ganske fast fyll. Blir det for mye væske får du mer saus enn fyll. NB! tørre krydder trenger litt koketid for å utvikle smaken. Du kan også bruke ferske krydder, da må du bruke mer en tørkede. I tillegg må du ha dem i mot slutten av koketiden, hvis ikke mister de smaken sin.

Gratinering
Fyll maispannekaken med 2-3 ss kjøttfyll og rull dem sammen. Smør en ildfast form med litt olje eller smør, og legg dem i denne. Strø over litt revet ost.

Stekes: Midt i ovnen på 200 C i ca 15-20 minutter.

 

Serveres: Umiddelbart med litt frisk salat. Får du rester igjen smaker de gode kalde dagen derpå, eller oppvarmet i mikro til en nydelig lunsj.

Allergi: Gluten og laktosefri. Lavt FODMAP.

Pin It on Pinterest

Share This