Copyright Coquere

Copyright Coquere

Svært raske små wienerbrød

Lettvinte wienerbrød

Disse lettvinte  wienerbrødene lages superraskt og alt lages i en kjele. Fra start til ferdig stekte wienerbrød bruker du 30-40 minutter. De passer derfor utmerket til overraskende gjestebesøk. De kan også fryses, så her har du veldig allsidige bakst. Gir 35-40 små wienerbrød.

 

Ingredienser:

4,5 dl melk
160 g smør
185 speltmel
4 små egg (eller 3 store)

 

Garnityr
Melis
Litt vann

 

Fremgangsmåte:
  1. Kok opp melk og smør i en tykkbunnet kjele.
  2. Rør inn melet til deigen slipper kjelen.
  3. Trekk kjelen av platen og rør inn et og et egg ad gangen.
  4. Ha bakepapir på en stekeplate og ha ca en barneskje av deigen til hvert wienerbrød. Pass på å ha litt mellomrom mellom dem, da de flyter litt ut under steking.

 

Stekes: Midt i ovnen på 200 C, i ca 20 minutter til de blir gyllen brune. Avkjøles på rist.

Tips: De kan fryses, men da uten at du har tatt på melis. De blir best om du lar de tine på kjøkkenbenken. De kan fort bli litt tørre i mikroen dersom de står litt for lenge.

 

Serveres: Rør ut litt melis med vann – ha litt av denne melisen på hvert wienerbrød.

 

Allergi: Verken gluten eller laktosefri. Gjøres enkelt glutenfrie ved å benytte glutenfritt mel. Disse wienerbrødene har en ganske løs deig og egner seg godt til å lages glutenfrie. Gjøres laktosefrie ved å benytte laktosefri melk og eventuelt melkefritt smør for de som har ekstrem laktoseintoleranse. Høyt FODMAP grunnet laktosen, og gjøres om til lavt innhold ved å benytte laktosefri melk basert på kumelk eller havre. Soya kan ikke brukes.

 

Kreditering: Oppskriften på disse wienerbrødene har jeg etter min avdøde mor, Reidun Skivdal. Hun lagde de ofte til kaffe og til overraskende gjestebesøk.

Pin It on Pinterest

Share This