Copyright Coquere

Copyright Coquere

Laksepai her bakt med glutenfri paideig

Laksepai er en fin måte å servere fisk på. Her har du alt i en middag. En liten salat ved siden passer likevel utmerket og tilføyer et sunnere tillegg. Her har du gode smakskombinasjoner mellom laks, røkelaks og dill. En enkel og velsmakende laksepai til både hverdags som ved gjestebesøk. Her til 4-5 personer.

 

Ingredienser:

Butterdeig – se egen oppskrift: Butterdeig
Eller glutenfri paideig – se egen oppskrift: Glutenfri paideig

Fyll
100 g røkelaks
125 g laksefilet
60-70 g brokkoli
10 g vårløk – kun grønn del
1 dl kremfløte
2,5 dl kvarg, kesam eller kesalla (ikke light)
3 egg
2 dl revet ost (smaksrik Cheddar, Jarlsberg, Gruyère o.l.)
1-2 ss ferskhakket dill
2 krm. kvernet pepper
½ ts. salt

 

Garnityr
80- 100 g røkelaks
Fersk dill
Sitron

 

Fremgangsmåte:

Lag paideigen og trykk den ut i formen. Her bør du bruke en pai på 23-24 cm, og trykke deigen et stykke opp på sidene. Sett paien kaldt i fryseren en 15-20 minutter før du har i fyllet.

 

Fyllet
Start med å dele opp brokkolien i små buketter. Kutt vårløken fint opp. Del røkelaksen og laksefileten opp i små terninger. Visp så sammen fløte, kvarg, egg, dill og pepper til du får en jevn og fin blanding.

 

Når paiskallet er klart til steking fordeler du all brokkolien, vårløken, røkelaksen og laksefiletbitene utover. Dryss så over med osten før du heller over eggeblandingen.

 

Stekes: Midt i ovn på 200 C° i ca. 35 minutter. La paien stå og hvile i 10 minutter.

 

Serveres: med en liten salat og litt sitron.

Allergi: Glutenfri om du benytter den varianten av glutenfri paideig. Ikke laktosefri. Du kan benytte laktosefri fløte og andre laktosefrie ferskoster istedenfor kvarg. Kvarg gir litt syre, så et alternativ er å blande en laktosefri kremost med 50/50 laktosefri rømme. Høyt FODMAP om du ikke benytter både glutenfri variant, eller butterdeig basert på speltmel. I tillegg må du benytte laktosefrie melkeprodukter.

Pin It on Pinterest

Share This