Copyright Coquere

Kylling Quesadilla servert varme smaker fabelaktig


Kylling Quesadilla

Quesadilla er en meksikansk matrett som tradisjonelt fylles med ost og annet fyll. Samtidig som man har på en eller annen salsa eller dressing. Quesadilla er raske og lette å lage. De serveres i det meksikanske kjøkken i hovedsak til frokost, eller som et lettere måltid. Du kan fylle dem med alt som du liker og fantasien tillater. Her har du et forslag med kylling og andre smaker som passer godt sammen. Servert varme med den smeltede osten inni, smaker de bare helt fabelaktig. Her oppskrift som gir 4 små stykker. Passende fra 2 – 4 personer.

 

Ingredienser:

300 g kyllingfilet strimlet/terninger (evt. ca. 150-190 g ferdig grillet/stekt kylling)
140 g bacon i terninger
2 dl revet god ost
1-2 ss honning sennep f.eks. Dijon fra Maille (kan sløyfes) eller annen dressing du liker
1-2 ss hakket ferske urter persille, estragon e.l. andre urter
2 store tortilla lefser
Smør

 

Fremgangsmåte:
  1. Start evt med å stek kyllingen og baconet. Sett til side.
  2. Bruk en stor stekepanne på 28 cm. Ha litt smør i panne eller mye smør om du ønsker. Smelt på medium varme. Legg en tortilla opp i stekepannen.
  3. Dryss over ca. ½ parten av osten. Fordel så kylling og bacon jevnet utover.
  4. Drissel over sennepen om du ønsker det. Dryss over litt hakkede ferske urter og resten av osten.
  5. Legg den andre tortilla lefsene oppe på. Trykk tortillaen lett ned. Når Tortillaen begynner å bli lettere brun snur du den og steker på andre siden. Når den også er blitt gyllen på andre siden er quesadillaene ferdig.

 

Copyright Coquere

Quesadillaen med fyll, før ostelag og tortilla nr. 2 legges over

Serveres: Del quesadillaene i passende trekanter. Dryss over mer urter om du ønsker det. Server umiddelbart mens den er varm.

Allergi: Benytt glutenfrie tortilla lefser for en glutenfri variant. Laktosefri. Dersom du benytter mais eller andre glutenfrie tortilla varianter har retten et lavt FODMAP innhold.