Copyright Coquere

Copyright Coquere

Kremet kylling med gnocchi

Kremet kylling med gnocchi

Kremet kylling med gnocchi er en mektig rett med masse smaker. Den er utrolig rask rett å lage så lenge du har ferdig gnocchien. Kremet kylling med gnocchi er både billig og mettende. Her har du middag til to personer.

 

Ingredienser:

Ca. 300 g kylling filet (1 kyllingfilet)
2-3 dl kremfløte
½ krm. Estragon (tørket)
2 krm. Kjørvel (tørket)
1 krm. Merian (tørket)
2 ss revet ost (med smak eks Jarlsberg, Gruyère e.l.)
Salt
Pepper

Evt. fersk eller tørket persille
Evt. Sukkerkulør

 

200-250 g fersk gnocchi – se egen oppskrift: Gnocchi

 

Fremgangsmåte:

1.  Start med å skjær opp kyllingfilet i små terninger ca. 0,5 x 0,5 cm. Ha litt olje i en non-stick stekepanne. Brun kyllingen og gjennomstek den. Salt og pepre mens du steker.

2.  Hell på kremfløten og reduser varmen til medium. Ha så i krydderiene og osten. La det hele småkoke til sausen har tyknet. Smak til med salt og pepper.

3.  Dersom du ønsker det kan du evt. ha i litt sukkerkulør for fargen skyld. Sett til siden og hold varm

4.  Kok gnocchien

 

Tips: Du Kan selvfølgelig også kjøpe ferdig fersk gnocchi. De smaker selvfølgelig ikke som hjemmelagde, men er fullt ut brukbare. NB! Ikke kjøp den gnocchien som markedsføres som tørket, og ser ut som små skjell. Det er ikke gnocchi.

 

Serveres: Ha gnocchien over i passende porsjon tallerken. Ha over halvparten av den kremete kyllingen. Dryss evt. over litt persille.

Allergi: Ikke gluten eller laktosefri. Gjøres enkelt glutenfri ved å benytte glutenfritt mel når du lager gnocchien. Gjøres enkelt laktosefri ved å bruke laktosefri fløte. Høyt FODMAP skyldes evt. laktose og hvetemel i gnocchien. Lager du retten laktosefri og gnocchien glutenfri, eller med speltmel – får du lavt FODMAP innhold.

Pin It on Pinterest

Share This