Copyright Coquere

Copyright Coquere

Klar kyllingsuppe er både sunt og godt

Klar kyllingsuppe

Her har du en nydelig klar kyllingsuppe. Den har masser av smak, og inneholder mange sunne antioksidanter. Både løk, kyllingkraft og ingefær er kjent for å ha betennelsesdempende effekter. Chili sies å gi økt forbrenning. Det er en suppe med lite kalorier, fett, karbohydrater, men bra med proteiner. Denne klare kyllingsuppen smaker m.a.o. hel utrolig godt, men i tillegg gjør den også godt for kroppen. Her har du suppe som gir 4-5 porsjoner.

 

Ingredienser:

500 g kyllingfilet
½ gulrot
100 g sellerirot
15 g fersk ingefær (ca. 2 cm.)
1 liten gul løk eller ½ stor løk
ca. 1/5 hvitløk kinesisk
½ Jalapeno, eller annen chili (mer om du ønsker sterkere)
½ purreløk
12 dl kylling/hønsekraft eller buljong
2 dl cider, eplemost eller en halvtørr hvitvin
1 ts sukker
Evt. Salt

Garnytyr
Persille
Reddik

 

Fremgangsmåte:
  1. Start med å skjær opp gulroten og selleriroten julienne; dvs til små staver av fyrstikk størrelse. Sett det så til siden.
  2. Kutt veldig fint opp jalapeno, hvitløk og vanlig løk i små terninger. Fres alt sammen i en stekepanne med litt smør og olje til løken blir blank. Sett til side.
  3. Rens ingefæren og finkutt til så små biter du får til.
  4. Kutt kyllingfiletene til terninger av 1×1 cm. Stek det raskt uten at det blir brunt. NB! Pass på å stek i omganger slik at kyllingen ikke begynner å koke i pannen. Ha nå kyllingen over i en kjele og hell over kyllingkraften. Kok opp og la det småkoke i en 4 – 5 minutter. Skum av urenheter på toppen.
  5. Ha i sellerirot og la den koke med kyllingen i en 5 minutter.
  6. Ha så i gulroten, jalapeno, hvitløk, løk og ingefær. La det hele småsimre i en 10 minutters tid.
  7. Skjær purren i ringer og ha den i suppen.
  8. Ha i cideren og gi det hele et oppkok.
  9. Ha i sukker og smak til med evt mer salt.

 

Serveres: Varm med godt brød. Dryss over litt persille både for smak og pynt. Dersom ønskelig kan du også pynte med litt skivede reddiker.

Allergi: Gluten og laktosefri. Høyt FODMAP skyldes løk. Dropper du hvitløk, løk og kun bruker den grønne delen av purren får du et lavt innhold.