Copyright Coquere

Copyright Coquere

Kjøttdeig og paprikagryte er sunn og rask å lage

Kjøttdeig og paprikagryte er en god og sunn gryte for de late dagene, eller når du ikke har tid til å stå lenge på kjøkkenet. Her lager du alt i en gryte og det eneste du må kutte opp er løk og paprika. Mettende gryte som holder til 4 personer.

 

Ingredienser:

2 ss nøytral olje
400-500 g kylling-, svine- eller karbonadedeig
1 gul løk
3 stk. paprika i forskjellige farger
2 fedd hvitløk el. ¼ kinesisk hvitløk
1 boks fin hakkede tomater med kraften
6 dl kyllingkraft eller kyllingbuljong
1 dl ananas juice
3 ts pulver av lyskjøttbuljong el. Suppebuljong
3 ts Worcestershire saus
1 ts oregano
1 ts sukker
2 dl ris (langkornet ris med 20 min. koketid)
200 g ost med litt smak (Cheddar, Jarlsberg e.l. annen ost med smak)
Evt. salt – dette avhenger av buljong og kraften. Disse er ofte ganske salte

 

Fremgangsmåte:

Ha olje i en kjele eller stor stekepanne med lokk. Stek kjøttdeigen på medium varme – bruk gjerne en kjøttdeighakker slik at du får en fin smuldret kjøttdeig.

Finhakk både hvitløken og den gule løk. Rens vekk stilkene og frøene fra paprikaen. Skjær den så opp i litt grove biter. Ha løk og paprika opp kjelen. Stek til løken begynner å bli blank og paprikaen begynner å bli myk.

 

Ha nå i tomatene, ananasjuicen, kraft, buljong pulver, oregano, sukker og worcestershire saus. Kok opp og ha nå i risen og rør godt rundt. Senk temperaturen og legg på lokk. La det hele stå og småkoke i 20-25 minutter. Ta kjelen av platen og ha i det meste av osten. Rør godt rundt og legg på lokket. La kjelen stå i en 5-10 minutter. Smak til med salt.

 

Serveres: Med litt revet ost, urter f.eks. persille. Eventuelt også med litt godt brød.

Allergi: Gluten og laktosefri. Høyt FODMAP skyldes løken. Utelater du både hvitløk og vanlig løk får du en gryte med lavt FODMAP.

Pin It on Pinterest

Share This