Copyright Coquere

Kjøttdeig og paprikagryte – Copyright Coquere

Kjøttdeig og paprikagryte er sunn og rask å lage

Kjøttdeig og paprikagryte

Kjøttdeig og paprikagryte er en god og sunn gryte for de late dagene, eller når du ikke har tid til å stå lenge på kjøkkenet. Her lager du alt i en gryte og det eneste du må kutte opp er løk og paprika. Mettende gryte som holder til 4 personer.

 

Ingredienser:

2 ss nøytral olje
400-500 g kylling-, svine- eller karbonadedeig
1 gul løk
3 stk. paprika i forskjellige farger
2 fedd hvitløk el. ¼ kinesisk hvitløk
1 boks fin hakkede tomater med kraften
6 dl kyllingkraft eller kyllingbuljong
1 dl ananas juice
3 ts pulver av lyskjøttbuljong el. Suppebuljong
3 ts Worcestershire saus
1 ts oregano
1 ts sukker
2 dl ris (langkornet ris med 20 min. koketid)
200 g ost med litt smak (Cheddar, Jarlsberg e.l. annen ost med smak)
Evt. salt – dette avhenger av buljong og kraften. Disse er ofte ganske salte

 

Kjøttdeig og paprikagryte fremgangsmåte:
  1. Ha olje i en kjele eller stor stekepanne med lokk. Stek kjøttdeigen på medium varme – bruk gjerne en kjøttdeighakker slik at du får en fin smuldret kjøttdeig.
  2. Finhakk både hvitløken og den gule løk. Rens vekk stilkene og frøene fra paprikaen. Skjær den så opp i litt grove biter. Ha løk og paprika opp kjelen. Stek til løken begynner å bli blank og paprikaen begynner å bli myk.
  3. Ha nå i tomatene, ananasjuicen, kraft, buljong pulver, oregano, sukker og worcestershire saus.
  4. Kok opp og ha nå i risen og rør godt rundt. Senk temperaturen og legg på lokk. La det hele stå og småkoke i 20-25 minutter.
  5. Ta kjelen av platen og ha i det meste av osten. Rør godt rundt og legg på lokket.
  6. La kjelen stå i en 5-10 minutter. Smak til med salt.

 

Kjøttdeig og paprikagryte serveres: Med litt revet ost, urter f.eks. persille. Eventuelt også med litt godt brød.

Allergi: Gluten og laktosefri. Høyt FODMAP skyldes løken. Utelater du både hvitløk og vanlig løk får du en gryte med lavt FODMAP.


Paprika er sunt. Les mer om hvorfor du bør spise denne grønnsaken: Paprika

Pin It on Pinterest

Share This