Karamllsaus-2

Karamellsaus passer til mye

Karamellsaus

Karamellsaus er alltid en sikker vinner, og du lager den utrolig raskt. Ikke er det spesielt vanskelig heller, så lenge du bare gir den din fulle oppmerksomhet hele tiden.


Ingredienser:

2,5 dl sukker
125 g smør
1,5 -2,5 dl kremfløte (mengden avhenger av hvor tykk man vil ha sausen)
1 ts sitronsaft

0,5 -1,5 ts salt (om ønskelig)


Fremgangsmåte:

  1. Ha sukker og vann i en tykkbunnet kjele. NB! Ikke bruk non-stick kjele da krystalliserer sukkeret seg garantert. Bytt ut 1 dl av det hvittsukkeret med demerarasukker, da får du dypere karamellsmak.
  2. Sett på middelsvarme, og la det stå til det begynner å karamellisere seg. Da starter du å røre inntil du fått en fin gyllen farge. Noen ganger krystalliserer det seg, fortvil ikke bare la det stå på varmen. Rør da litt av og til så vil du få en fin saus. Pass på at det ikke brenner seg, og blir for brunt, for da blir sausen bitter.
  3. Når den er passe gyllen brun, så har du i smøret og lar dette smelte inn. Rør hele tiden!
  4. Ha så i fløten mens du rører, og til slutt sitronsaften.

Tips: Ønsker du en tynner saus – vent til sausen er helt kaldt, og ha i litt vann. Rør kraftig.

Serveres: F.eks til is, friterte bananer o.l.

Allergi: Glutenfri og laktosefri om du bruker laktosefri fløte.

Pin It on Pinterest

Share This