Karamellfudge – Copyright Coquere

Karamellfudge smaker himmelsk og er enkle å lage

Karamellfudge

 

Karamellfudge er veldig enkle å lage. De smaker helt himmelske, og den ferdige fudgen smelter bokstavelig talt i munnen. Her har du en litt annen oppskrift enn du finner andre steder. En oppskrift som gir en mer dybde i smaken. Du lager alt i en kjele. Har du alle ingredienser for hånd så lager du alt ferdig på ca. 15 minutter.

 

Ingredienser:

125 g smør (ikke melange, godt smør)
400 g karamellisert kondensert melk (alt. søt, vanlig kondensert melk)
150 g demerara sukker
1 ss lys sirup
100 g hvit sjokolade
2 ts ekte vaniljesukker
1 ts salt (flak salt av god kvalitet – kan sløyfes om du ønsker det)

 

Fremgangsmåte:
  1. Hakk opp den hvite sjokoladen og sett til side.
  2. Bruk en tykkbunnet kjele. Smelt smøret.
  3. Tilsett kondensert melk, brunt sukker, vaniljesukker og sirup.
  4. Kok opp og la blandingen småkoke i ca. 10-12 minutter. Du vil merke at blandingen tykner litt når den er klar. Pass på å røre konstant.
  5. Ta kjelen av platen. Ha i sjokoladen og salt. Rør til sjokoladen har helt smeltet, og du har fått en jevn blanding.

 

Bruk en form på 20 x 20 cm eller 15 x 15 cm. Desto mindre form desto tykker fudge får du. Fudge er mektig, så jeg foretrekker mindre fudge. Formen må du på forhånd ha kledd med bakepapir. Dersom du pensler litt olje i bunn, og på kanten, vil bakepapiret feste bedre.  Hell i blandingen. Sett formen i kjøleskapet over natten, eller minimum 5 timer til fudgen har stivnet. Ta de ut av formen og skjær fudgen i pene firkanter.

 

Tips: Karamellisert kondensert melk kan være vanskelig å få tak i. Du kan alternativt kun bruke vanlig søt kondensert melk (m.a.o. ikke vikingmelk). Da får du også god fudge, men ikke den dybden i karamellsmaken. Du kan lage den karamellisert ved å koke søt kondensert melk i 3 -4 timer. Pass da på å pakke inn boksen i et kjøkkenhåndkle og alltid ha nok vann over.

 

Serveres: Når som helst. Fudge holder seg godt i en tett boks i kjøleskapet. Der vil de neppe bli lenge.

Allergi: Glutenfri. Laktose. Det finnes så vidt jeg vet ikke laktosefri kondensert melk. Høyt FOODMAP skyldes laktosen.


Dersom du lurer mer på hva kondensert melk er kan du lese her: Kondensert melk

Pin It on Pinterest

Share This