Copyright Coquere

Copyright Coquere

Karamell fudge med peanøtter smaker nydelig

Karamell fudge med peanøtter er helt vanedannende. Det salte, søte og konsistensen som smelter på tungen er helt fabelaktig. Det beste er at karamell fudge med peanøtter er superenkelt og raskt å lage. Du må bare smøre deg med litt tålmodighet noen timer til de stivner og kan spises. Her har du ca. 40 fudges avhengig av hvor store du kutter dem ut.

 

Ingredienser:

130 g usaltet meierismør
1 boks kondensert søt melk (m.a.o. IKKE Vikingmelk)
2 ts sirup (lys type)
1 krm salt
150 g demerarasukker
1 ts ekte vaniljesukker
30 g peanøtter (grov hakket)

 

Fremgangsmåte:

1.     Smelt smøret i en kjele.

2.     Tilsett kondensert melk, sirup, salt, sukker og vaniljesukker.

3.     Rør godt om. Kok opp mens du fortsetter konstant å røre. Sett ned varmen slik at karamellen bare småkoker i ca. 10 minutter. Rør hele tiden. Når blandinger er ferdig kokt skal den ha blitt en god del tykkere.

4.     Ha i de hakkede peanøttene og bland de godt inn.  La blandingen stå og kjøle seg litt. Rør litt i blant.

5.     Kle en firkantet 20×20 cm form med bakepapir og ha i fudge massen. La massen stå å kjøle seg til den får romtemperatur.

6.     Sett i kjøleskapet og la stå i minst 4 timer eller over natten.

7.     Ta fudgen ut av formen og kutt den opp i firkanter.

 

Serveres: Det passer alltid med fudge karameller. De blir nok uansett ikke gamle, men holder seg fint i en lukket boks i 1-2 uker i kjøleskap.

 

Allergi: Glutenfrie. Ikke laktosefrie. Høyt FODMAP skyldes laktosen.

Pin It on Pinterest

Share This