Copyright Coquere

Jukse pizza smaker nydelig og er superrask å lage

Jukse pizza

 

Jukse pizza er som navnet tilsier en pizza hvor du jukser med alt mulig. Den smaker likevel utrolig godt, er super rask å lage, og minner om tynnbunnet italiensk pizza. Den er forholdsvis billig å lage og har lite kalorier. Det er med andre ord mange gode grunner til å lage en jukse pizza til middag eller lunsj. Her pizza for 1-2 personer.

 

Ingredienser:

2 tynnbrød eller store tortillalefser
2 ss bacon i terninger
2 ss mais
3-4 ss tomatsaus (kjøpesaus til pizza eller pasta)
4-6 cherry tomater
2 ss fin hakket løk
4 ss revet ost
Salt
Pepper
Oregano
Fersk persille

 

Fremgangsmåte:
  1. Start med å sette på ovn på 225 ˚C.
  2. Fres bacon i en stekepanne i 2-3 minutter og sett til side.
  3. På en langpanne med lave kanter legger du tynnbrødene oppe på bakepapir.
  4. Smør først utover tomatsausen.
  5. Skjær tomatene i tynne skiver og legg utover.
  6. Hakk løken fint.
  7. Dryss så løk, mais og bacon.
  8. Til slutt river du ost og har den over. Ha på de krydderiene du ønsker. Litt salt og pepper bør du ha, men ellers er det smak og behag hva slags krydder du benytter. Mitt forslag er tørket oregano og fersk persille.

 

Copyright Coquere

Jukse pizza klar for ovn. Det tar deg neppe mer enn 10-15 minutter å klargjøre pizzaen.

Stekes: 2/3 høyde i ovnen. I det du setter den inn setter du på grillelementet og øker temperaturen til 250 ˚C. Stekes i 3-5 minutter inntil osten er smeltet og kantene begynner å bli brune.

 

Serveres: Umiddelbart

 

Allergi: Gluten. Laktosefri. Gjøres glutenfrie ved å kjøpe glutenfrie tortillas. Høyt FODMAP. Dette skyldes gluten, løk og mais. Gjøres om til lavt FODMAP ved å bruke glutenfri tortillas, vårløk istedenfor vanlig løk. Du kan f.eks. heller bytte ut maisen med finhakket paprika.