Copyright Coquere

Copyright Coquere

Hoffkake nydelig kake til selskap

Her har du en nydelig festkake til den spesielle anledningen, eller bare når man ønske å lage en litt mer luksuriøs kake. Hoffkake er likevel en enkel og rask kake å bake.

 

Ingredienser:

4 eggeplommer
200 g melis
200 g malte mandler
1 ts bakepulver
1 ss mel (hvetemel, spelt eller glutenfritt)
3 eggehviter

 

Fyll
4 dl kremfløte
1 ss sukker
1/2 glass god aprikossyltetøy/ aprikos- og ferskensyltetøy (ca 200 g)

 

Pynt
Krem
1/2 aprikoser eller fersken (hermetiske)
Sjokolade (kan sløyfes)

 

Fremgangsmåte:

Romtemperer eggene. Pisk eggeplommer til eggedosis, ha så i melisen og pisk videre til alt er godt blandet. (Eggedosis på bare plommer blir ikke luftig, men skal bli kremet.) Rør så i mandlene, bakepulver og mel. Stivpisk nå eggehvitene i en annen bolle og fold så denne forsiktig inn.

 

Stekes: Forvarmet ovnen på 200 C, midt i ovnen i ca 27-30 minutter til du kan stikke i en stekepinne som kommer ut tørr.

 

Sett kaken til avkjøling. Når den er helt avkjølt deler du den i to eller tre.

 

Fyll
Pisk krem og sukker. Dynk kaken på begge 1/2 deler med litt melk eller litt sukkerlake fra de hermetiske aprikos/ferskenen. Ha nå på et godt lag med syltetøy og krem. Legg over den andre 1/2 delen av kaken og dekk kaken med krem. Legg på en passende mengde 1/2 aprikos eller fersken. Pynt med kremdotter. Dryss gjerne også litt revet sjokolade over.

 

 

Serveres: Samme dag, men holder seg også greit nok i tildekket i kjøleskap til dagen etter.

Allergi: Det er kun 1 ss mel i kaken og man kan da uten problemer bruke glutenfritt mel for en glutenfri variant. Kaken er ikke laktosefri om man ikke benytter laktosefri kremfløte. Høyt FODMAP skyldes mandler, aprikoser eller fersken. Dette er ikke en kake som man kan lage med lavt FODMAP.

 

Kreditering: Til et av de snilleste menneskene jeg har møtt – min avdøde eks-svigermor Bjørg Iversen, som alltid bakte denne kaken til selskap og fest.

Pin It on Pinterest

Share This