Copyright Coquere

Grønn ertesuppe – Copyright Coquere

Denne suppen lager du helt klar på 30 minutter

 

engelsk-flagg

Grønn ertesuppe

Grønn ertesuppe smaker nydelig, og trenger nesten ingen forberedelser. Du lager suppen klar på 30 minutter toppen. Dermed den perfekte hverdagssuppen. Den gjør seg også fint som forrett. Grønn ertesuppe er en god suppe i seg selv, men med få små grep hever du den mye. Her har jeg sprøstekt litt god skinke, hatt på litt vårløk og crème fraiche. Noen dråper med god balsamico over i tillegg, og så har du skapt en aldeles utsøkt suppe. Det er lite som skal til for å heve den litt endimensjonale suppen mange hakk. Her suppe til 2-3 personer, eller forrett til 4-5.

 

Ingredienser:

500 g grønne frosne erter
2 sjalottløk
1 hvitløksfedd
6 dl kylling/hønsekraft eller svak klar buljong
2-3 ss smør
Salt
Pepper
1,5 dl tørr/halvtørr hvitvin (kan sløyfes, og byttes med mer kraft)
Evt. litt nypresset sitronsaft

Garnityr
Crème fraiche
Vårløk
Sprøstekt skinke. (Westfalen, Stranda, Parma e.l.)
Balsamico

 

Fremgangsmåte:
  1. Start å finhakk løk og hvitløk. Fres den så i litt smør i en passende kjele inntil den blir blank, og råløksmaken forsvinner.
  2. Ha over hvitvinen og la den koke inn i 2-3 minutter.
  3. Ha i ertene og kraften. Kok opp, og la det hele små koke 4-5 minutter.
  4. Hell alt sammen over i en blender eller bruk en stavmikser. Kjør suppen til den blir glatt og fin. Dersom du ønsker det kan du sile suppen for å få en enda glattere og mer elegant suppe.
  5. Hell suppen tilbake i kjelen, og varm opp.
  6. Smak til med salt og pepper. Dersom du mangler litt syre, ha i litt sitronsaft.

 

Grønn ertesuppe serveres: Hell over i porsjonsformer. Ha en liten klatt crème fraiche på, dryss over vårløk og den sprø skinken.

Allergi: Glutenfri, men ikke laktosefri om du ikke benytter laktosefri crème fraiche. Høyt FODMAP.


Du får sjelden tak i erter ferske, om du ikke dyrker de selv. Les mer om erter og hvor sunt de er (engelsk tekst): Pea

Pin It on Pinterest

Share This