Copyright Coquere

Copyright Coquere

Gnocchi kan varieres med tilbehør i det uendelige

Gnocchi er i all hovedsak en potetpasta. Den passer som tilbehør til det meste, men står fint på egen hånd. Gnocchi er italiensk og betyr liten klump, uttales forøvrig «njåkki». Gnocchi ble ofte servert i Italia dagen før lønn. Nettopp fordi Gnocchi er billig og mettende. Du kan variere tilbehør til Gnocchi i det uendelige. Her har du nok til middag for 2-3 eller forrett til 4-5.

 

Ingredienser:

500 g poteter (melne)
1 egg
50-100 g nyrevet parmesan
75 g hvetemel
1 krm revet muskat
1 ts salt

 

Fremgangsmåte:

1.  Skrell potetene først. Kok dem så til de er møre i vann uten salt! La dem dampe av og kjøle seg litt ned, før du bruker en potetpresser, og presser dem gjennom. Har du ikke det kan du bruke en stamper, men ikke overdriv hvor hardt du arbeider med de. Da blir de fort seige og du får gummi gnocchi.

2.  Når potetene har kjølnet enda mer visper du egget i en skål og har dette sammen med ca halvparten av melet og parmesanen. Kna den forsiktig sammen med hendene, og for all del, bli ikke fristet til å bruke en kjøkkenmaskin. Det er en for hard elting og du ender med en seig deig. Deigen skal så vidt holde sammen, men ikke være klissete. Ha i mer mel inntil du får en passe konsistens. Ha nå i salt og muskat.

3.  Del nå deigen i mindre stykker. Ha litt mel på bakebordet, og rull den ut til lange pølser med en diameter på 1,5-2 cm. Kutt så stykker av 1,5-2 cm. Bruk en gaffel og trykk ned hver enkelt gnocchi lett ned, så de blir litt flatere og får gaffelmønster.

4.  Kok nå opp en stor kjele med saltvann. Senk temperaturen – vannet skal ikke fosskoke når du legger i gnocchien. Det skal så vidt småsimre litt. Ikke legg i for mange slik at de klistrer seg sammen. Bruk en hulsleiv både til å ha dem opp i kjelen, og ta dem ut. De synker til bunns med en gang. Når de er ferdig, etter ca 3-4 minutter, har de kommet opp til vannkanten

 

Tips: Du kan lage de helt ferdig og fryse alt ned. Bare frys alt først på et bakepapir før du legger de i en boks, eller pose slik at det ikke kleber. Når du skal bruke gnocchien putter du dem frosne rett i kokende vann. Bruk søkefeltet og søk på gnocchi her på coquere, og du vil finne mange gode forslag til retter med gnocchi.

 

Serveres: Kan brukes på mange måte som vanlig pasta.

Allergi: Laktosefri, men ikke glutenfri. Gnocchi lages i all hovedsak på poteter som er glutenfrie. Bytter du det lille melet som er i, med et glutenfritt alternativ, blir hele retten helt glutenfri. Høyt FODMAP i hvetemel gjør at du bør bytte det med speltmel. NB! Speltmel er ikke glutenfritt!

Pin It on Pinterest

Share This