Fylte poteter – Copyright Coquere

Dette er en enkel men nydelig rett

 

Fylte poteter

Fylte poteter er en nydelig rett som tar litt tid å lage. Retten kalles også irske poteter, og de kan fylles med neste med hva man vil av ekstra smak. Her har du en enkel, men klassisk fyll som smaker fenomenalt. Fylte poteter passer som middag, lunsj og kveldsmat. De er mektige så man trenger sjelden mer enn et par stykker. I tillegg en billig rett. Her til ca. 4 personer.


Ingredienser:

4 store bakepoteter
½ boks corned beef
100 g ost (god kvalitet med mye smak)
50 g smør
1 liten løk
2 ss fersk persille (fin hakket)

Garnityr
Ost
Fersk persille

 

Fremgangsmåte: Fylte poteter
  1. Kok først potetene, men ikke så lenge at de blir gjennomkokte. De skal kunne holde fasongen etter at du har hulet de ut. La de kjøles ned.
  2. Del de i to og skrap ut det meste av innholdet. Pass på at du ikke huler de ut så mye at de ikke holder fasongen. Lag nå potetmos av det du har tatt ut.
  3. Finhakk løken, smelt smør i en kjele, og fres løken i et par minutter. Ha løk og smør i potetmosen. Smak til med salt, pepper og ha i finhakket persille.
  4. Hakk opp en halv boks med corned beef, riv ost og bland alt i mosen.
  5. Fyll nå passende mengde med blanding av mosen opp i potetskallene.
  6. Avslutt med å dryss ost over potetene.


Stekes:
Midt i ovn 15-17 minutter på 200 C. Sett på grill elementet på ovnen det siste minuttet.


Fylte poteter serveres:
Umiddelbart

Allergi: Gluten- og laktosefri. Høyt FODMAP skyldes løken. Du kan derfor utelate den og få et lavt FODMAP innhold.

Pin It on Pinterest

Share This