Copyright Coquere

Copyright Coquere

Fruktsalat med kesam er en nydelig og enkel dessert

engelsk-flagg

Fruktsalat med kesam

Fruktsalat med kesam er en symfoni av flotte farger, og gode smaker. Den formelig syder av sunnhet og antioksidanter. Ønsker du en mager dessert, er dette virkelig det rette valget med kun 146 kcal pr. porsjon. Fruktsalat med kesam er i tillegg både en rask og enkel dessert. Du lager den på kun få minutter. Det beste med denne desserten er at du kan spise den hver dag om du ønsker.

 

Ingredienser:

0,5 appelsin (pr.person – ca. 100 g)
0,5 kiwi (pr.person – ca. 40 g)
8-10 blåbær (pr.person – ca. 20 g)
5-6 bringebær (pr.person – ca. 30 g)
1 ss grov hakkede valnøtter (pr.person – ca. 5 g)
1 ss vaniljekesam (pr.person – ca. 20 g)

 

Fremgangsmåte:
  1. Start med å skjær vekk skallet på appelsinen og kiwien. Del de så opp i passende små biter. Ha de over i en porsjonsform.
  2. Strø tilfeldig over hele blåbær og bringebær.
  3. Dryss så over de hakkede valnøttene, og avslutt med å ha vaniljekesam på toppen.

 

Serveres: Umiddelbart, men de tåler fint å stå et par timer. Dersom du ønsker å la de stå. Avvent å ta på vaniljekesam til like før servering.

Allergi: Glutenfri. Ikke laktosefri om du ikke benytter laktosefri kesam. Lavt FODMAP.

Energi innehold pr. porsjon: 146/610 kcal/kj

Pin It on Pinterest

Share This