Copyright Coquere

Copyright Coquere

Fiskesuppe med blåskjell

Fiskesuppe med blåskjell

Fiskesuppe med blåskjell er en enkel suppe å lage. Den passer like godt til hverdags som til fest. Dersom du tar noen snarveier som f.eks. å bruke hermetiske blåskjell, lager du også suppen forholdsvis raskt. Fiskesuppe med blåskjell er mild, smakfull, kremete og har en fantastisk farge. Her har du 4 porsjoner; så suppe til 2-3 personer.

 

Ingredienser:

200 g netto blåskjell (hermetiske eller ferske dampede)
400-450 g reker med skall (100 g netto og 300 skall g)
500 g blandet fisk hvit og rød
4 dl god eplecider
3 dl fiskekraft, fiskebuljong eller vann
3 dl matfløte
2 ss tomatpuré
3 ts hummer- eller skalldyrfond
½ krm kajennepepper
50 g smør

 

Fremgangsmåte:

  1. Start med å rense rekene og ta vare på skallet. Bruker du ferske blåskjell, damp disse i en kjele med litt vann. Når de er ferdig dampet, ta ut de ferdige blåskjellene og sett til side. Du kan også bruke hermetiske, skyll de og la de renne godt av og sett til side.
  2. Kutt så opp fisken i passe stykker ca. 2 x 2 cm.
  3. Begynn så på basen for suppen. Ha smør i en kjele, smelt smøret på litt over medium varme, ha så i rekeskallene. La rekeskallene frese i noen minutter.
  4. Ha i kajennepepper, hummerfond og tomatpuré, og blant godt.
  5. Ha så i cideren og kok opp, la det småkoke i en 3-4 minutter. Sil så av kraften. Ha den så tilbake i en kjele.
  6. Ha i fløte og fiskekraft. Kok opp og la det småkoke i et par minutter. Ønsker du en litt tykkere suppe kan du jevne med litt maisenna, da får du også en litt blankere suppe.
  7. Smak til med salt og pepper.
  8. Trekk kjelen til side og ha i fisken og blåskjellene. La de stå og trekke i en 5-6 minutter.

 

Serveres: Ha på de rensede rekene som garnityr og med godt brød. Du kan også spare noen blåskjell med skall som garnityr, om du ønsker det.

Allergi: Glutenfri, laktosefri om du benytter laktosefri matfløte. Lavt FODMAP om du benytter laktosefri fløte.

Pin It on Pinterest

Share This