Copyright Coquere

Fattigmannssuppe en god suppe, som er rask å lage

 

Fattigmannssuppe

Fattigmannssuppe eller Poor man`s soup har muligens sine aner i England eller USA. Jeg har ikke helt funnet begrepet fattigmannssuppe i noen skandinaviske oppskrifter. Dette er som navnet tilsier en billig hverdagssuppe. Den metter mange, er næringsrik, og selvfølgelig veldig billig å lage. Fattigmannssuppe er neppe en suppe som noen gang vil ende opp på finere restauranter slik mye bondekost har gjort. Likevel en god suppe, som er rask å lage. Her har du minst mat til 4 personer.

 

Ingredienser:

500 g kjøttdeig
1 boks hakkede tomater
8 mellomstore poteter
1 løk
½ liter frosne grønnsaker (småkuttet f.eks. amerikansk blanding)
16 dl vann
4 terninger klar kjøttbuljong (0,5 l pr. terning)
½ – 1 krm kajennepepper
Salt
Pepper
4-6 ts sukker

 

Fremgangsmåte:
  1. Start med å skrelle potetene og del de opp grove biter.
  2. Skrell så løken og kutt den fint. Du kan med fordel bruke en foodprosessor, så går det enda raskere.
  3. Stek kjøttdeigen i en stekepanne. Ha kjøttdeigen over i en passende stor kjele uten steke fettet.
  4. Ha nå alle de andre ingrediensene over i kjelen.
  5. Kok opp og la det småkoke i en 30-40 minutter.
  6. Smak til med salt, pepper og sukker. Sukker avhenger av syrligheten på tomatene. Buljongterninger er vanligvis ganske salte så forsiktig med saltet også.  Til slutt smaker du til med kajennepepper. NB! Husk den er sterk, så regelen om at man alltid kan ta i mer, men aldri ta ut gjelder.

 

Serveres: Varm med flatbrød om du ønsker.

Allergi: Gluten- og laktosefri. Høyt FODMAP skyldes blant annet løken og avhenger av hvilke type grønnsaker du bruker.

Pin It on Pinterest

Share This