Copyright Coquere

Copyright Coquere

Eton mess med pikeskyss

Eton mess er en klassisk engelsk dessert som opprinnelig er blitt servert ved den prestisjetunge Eton kostskolen. Det er en utrolig enkel dessert å lage som samtidig smaker fabelaktig godt. Originalt serveres den med jordbær, men jeg har byttet ut med bringebær og blåbær. Dersom du ikke lager din egen marengs, har du en ferdig dessert på drøye 10 minutter. Eton mess henspeiler i følge beskrivelsen på at desserten ser rotete ut (mess= rot). Her til 4 personer.

 

Ingredienser:

3 dl kremfløte
1 ts ekte vaniljesukker
2 ss sukker
250 g bringebær
150 g blåbær
100 g marengs (kjøpe marengs, evt. hjemmelaget marengs)
Sitronsaft fra 1/4 sitron eller 1 ss sitron essens

Sitronmelisse (kan sløyfes)

 

Fremgangsmåte:

Start med å ha bærene i en bolle. Spar noen til pynt. Dryss over 1 ss sukker, ha sitronsaften over – la bærene stå til du har alt det andre ferdig. Du kan nå enten knuse marengsen i litt grove biter, eller om du bruker små pikekyss og bruke de hele. Sett marengsen til side, mens du pisker kremen. Ha krem, 1 ss sukker og vaniljesukker i en bolle. Pisk til en lett krem.

Montering: Ha marengsen over bærene, og kremen over marengsen. Bland nå forsiktig alt sammen. Ha blandingen over i porsjonsformer. Pynt med litt av bærene evt. litt sitronmelisse

Tips: I tillegg til å variere med forskjellige bær og frukt, er en vanlig og utrolig god kombinasjon banan, med litt karamellsaus. Ønsker du å lage egen marengs – se egen oppskrift: Marengs

 

Serveres: Umiddelbart så ikke marengsen blir bløt

Allergi: Glutenfri. Den er ikke laktosefri, men gjøres enkelt laktosefri ved å benytte laktosefri kremfløte. Høyt FODMAP innhold om du ikke benytter laktosefri kremfløte.

Pin It on Pinterest

Share This