Copyright Coquere

Copyright Coquere

Enkel blomkålsuppe med bacon og olivenolje

Enkel blomkålsuppe

Her har du en rask og enkel blomkålsuppe. Høsten er en ypperlig tid for varme supper, men det er ingen grunn til å begrense seg bare til denne årstiden. Det kryr av forskjellige oppskrifter på blomkålsuppe. Noen avanserte, andre enklere. Her har du en med både mye smak, og som du fint lager på under 30 minutter.

 

Ingredienser:

2 mellomstore blomkålhoder
1 eple (fast med litt syrlighet, som Granny Smith – kan sløyfes om du ønsker det)
8 dl svak kylling eller hønsekraft. (Buljong eller fond, med dobbelt mengde vann enn anvist)
3 dl matfløte (ønsker du enn fyldigere smak bruk bare kremfløte)
1,5 dl kremfløte
2-3 ts sukker
Salt
Pepper
Muskat

 

Fremgangsmåte:
  1. Start med å rense og skylle blomkålhodene. Del dem opp i små buketter og ha dem over i en stor kjele med vann. Kok dem al dente – mao nesten møre. Sil av vannet. Ta ut noen buketter til senere bruk.
  2. Skrell eplet og fjern kjernehuset.
  3. Bruk et rivjern og riv dette oppe i blomkålen. NB! Eplene gir en litt syrlig smak og gjør at suppen får en annen konsistens. Dersom du ikke ønsker det kan du bare sløyfe å ta i epler.
  4. Ha så i kraft og fløte. Bruk en stavmikser, eller ha alt sammen over i foodprocessor. Kjør til suppen blir jevn.
  5. Kok opp på nytt og la den småkoke et par minutter.
  6. Ha i 2-3 ts sukker.
  7. Smak til med salt, pepper og muskat.

 

Serveres: Ha noen små blomkålbuketter i hver serveringsskål. Hell over suppen. Drisle over litt god olivenolje om du ønsker det. Du kan også om du ønsker å tilføre mer smak og dekorasjon, ha over sprøstekt bacon eller skinke. Det passer også godt med brød til – både ristet og vanlig.

 

Allergi: Glutenfri. Bruker du laktosefri matfløte får du en laktosefri variant. Høyt FODMAP.

Pin It on Pinterest

Share This