Dronning Maud-2
Dronning Mauds dessert med bringebær

Dronning Mauds dessert

Dronning Mauds dessert er en god gammel dessert. Den har sin opprinnelse fra kroningsferden til Dronning Maud og Kong Haakon i 1906, da de besøkte Haugesund. Den skal etter sigende være oppfunnet av en konditor der som ønsket å lage noe spesielt til dronningen. Det er en enkel og god dessert som i hovedsak består av krem, eggedosis, sjokolade og litt portvin. Jeg har laget en liten vri ved blant annet å bytte ut portvin med kaffelikøren Kahlùa. Dessert til 3-4 personer avhengig av porsjonsformene.

 

Ingredienser:

3 stk eggeplommer
3 ss sukker
3 stk gelatinplater
3 dl kremfløte
0,4-0,5 dl Kahlùa (Portvin er originalen)
100 g lys kokesjokolade (mørk er originalen)

Litt friske bær

 

Fremgangsmåte:
  1. Pisk eggeplommer og sukker til eggedosis.
  2. Bløtlegg gelatinen i en 5 minutters tid, klem ut vannet. Smelt den forsiktig over lav varme i en kjele, eller på lav effekt i en mikro. Hell gelatinen i eggedosisen mens du visper.
  3. Stivpisk kremen og bland den i eggedosisen.
  4. Smak til med Kahlùa, evt. portvin om du ønsker originalversjon.
  5. Legg så krem og revet sjokolade lagvis i porsjonsformer eller i en glassbolle.
  6. Sett i kjøleskapet et par timer slik at desserten stivner.

 

Serveres: Riv over sjokolade, og pynt med bær.

Allergi: Glutenfri, og gjøres enkelt laktosefri ved å bruke laktosefri kremfløte. For de som er ekstremt laktoseintolerante må du bruke melkefri sjokolade.