Copyright Coquere

Dijon glasert lam med estragon – Copyright Coquere

Dijon glasert lam med estragon gir både en nydelig og saftig stek

 

Dijon glasert lam med estragon

Her har du en saftig og god lammestek, hvor du får en god saus av stekesjyen. Dijon glasert lam med estragon gir en noe annen smak enn mange andre måte å lage lammestek på. Stek krymper mye så jeg beregner alltid en 350-400 g kjøtt pr. pers. Oppskriften under til 4 personer.

 

Ingredienser

Lammestek ca 1,5 kg. (surret og utbenet)

Salt/pepper

Glasuren

100 g smør
4 ss dijon sennep med honning (f.eks. Dijon Maille)
4 ss lyssirup
4 ts tørket estragon

 

Fremgangsmåte
  1. Legg frem steken i romtemperatur minst 1 timer før du skal sette den i ovnen slik at den blir romtemperert. Tørk den godt av og salt og pepre rundt hele steken. Masser pepper og salt godt inn. Legg så steken i en kjele, eller ildfast form med lokk. Bruk steketermometer, og stikk denne inn i den tykkeste delen av steken.
  2. Kjernetemperaturen er avhengig av hvor rosa kjerne du ønsker fra 64 – 74 C fra rosa til grå.
  3. Gjør så klar glasuren ved å ha alle ingrediensene i en kjele. Varm opp til smøret har smeltet helt.
  4. Visp godt sammen og hell den varme glasuren over steken slik at det renner ned over hele steken.


Stekes:
 På nederste rille på 175 C° i kjele eller ildfast form med lokk.

Når steken er ferdig stekt – så pakker du den inn i aluminiumsfolie og lar den hvile i15-20 minutter. I mens steken hviler, så siler du stekesjyen. Ha i 2 dl fløte – la den så vidt koke opp. Smak til med evt. mer salt og pepper. Jevn sausen om du ønsker den litt tykkere.

 

Serveres: Med gode grønnsaker og poteter etter eget ønske. Det passer godt med gratinerte poteter til denne retten. Mintgele er også tradisjonelt en godt smak til lam.

Allergi: Gluten og laktosefri. Ingen FODMAP i kjøtt.


Dijon sennep er et beskyttet merke, og kan kun lages i Dijon i Frankrike. Les mer om den litt eksklusive sennepen (engelsk tekst): Dijon mustard

Pin It on Pinterest

Share This