Copyright Coquere

Copyright Coquere

Ekte bringebærgele

Det å lage sin egen gele fra bunn av er mye enklere en mange tror. Har du alle ingrediensene så lager du bringebærgele på under 10 minutter. Du må selvfølgelig etter det vente på at den stivner. Det er likevel smaken som gjør forskjellen! Bringebærgele fra bunn kan overhode ikke sammenlikne smaken med halvfabrikata og ferdigprodukter. Geleene smaker ekte og rene bringebær.

 

Ingredienser:

400 g bringebær
3 dl vann
125 sukker
5-6 gelantinplater. (Avhengig om du får 5-6 dl væske)


Fremgangsmåte:

Legg gelatin i bløt i kaldt vann i ca. 2 minutter. Ha vann, sukker og bringebær i en kjele. Kok opp og la det små koke i en 2-3 minutter. Med en potetstapper eller lignende moser du så bærene. La det små koke 1-2 minutter til. Gjennom en sikt siler du så saften over i et liter mål. Klem nå vannet ut av gelatinen og rør det inn saften til all gelatin har løst seg opp.

Hell geleen over i en storform som rommer ca. 0,5- 0,6 liter eller små porsjonsformer. Oppskriften holder til 6-8 små porsjonsformer. Sett kaldt i kjøleskapet 3-4 timers tid til den har stivnet.


Serveres:
Med krem og vaniljesaus

Allergi: Gluten og laktosefri. Lavt FODMAP