Copyright Coquere

Copyright Coquere

Biffgryte med rødvin er en av de beste grytene

engelsk-flagg

 

Biffgryte med rødvin

Biff med rødvin er en nydelig og smakfull gryte. Gryten er enkel å lage, for med biff med rødvin gjør det meste seg selv. Det er overraskende mye løk i gryten, men fordi gryten står så lenge formelig oppløser løken seg. Rødvinen skaper en dyp smak, og er med på å mørne biffkjøttet, slik at det nærmest smelter i munnen. Nydelig gryte som er like god dagen etter. Biff med rødvin kan også fryses, så dermed kan du lage større porsjoner om du vil. Her middag til 4-5 personer.

 

Ingredienser:

7,5 dl rødvin (1 flaske)
6,0 dl oksekraft, fond eller buljong
1,2 kg biffkjøtt (høyrygg eller annet som passer til gryte)
4 stk. store rødløk (du kan bruke gul også)
12 stk. hvitløksfedd
400 g sopp
5-6 laurbærblader
2 ss tomatpure
5-6 ss glutenfritt mel
50 g smør
1 ts sukker
Salt
Pepper

Nøytral olje til steking
Evt. Maisenna til jevning

 

Fremgangsmåte:
  1. Start med å rense og skjære løken i tynne skiver, og hvitløken deler du i to.
  2. I en kjele som tåler å stå i ovn, smelter du nå smøret på medium varme.
  3. Ha rødløken i gryten. Dryss over sukker og stek dette i ca. 10 minutter, til løken faktisk begynner å brune. Etter fem minutter har du også i de halve hvitløksfeddene. Ta løken ut og sett til side. Ikke vask gryten, fordi du vil ha med alle smakene.
  4. Kutt biffen opp i ganske store biter, 4×4 eller enda større. Dryss nå melet over biffen, og bland godt. Her kan det være et greit tips å ha biffen over i en plastpose, som du blåser litt opp – rist så rundt slik at melet fordeler seg godt.
  5. Ha nå olje i kjelen og brun kjøttet. Det er så mye kjøtt at det må du gjøre i omganger. Når siste runde er ferdigstekt, har du tilbake i det andre brunede biffkjøttet. Ha i laurbærbladene, tomatpureen og all løken. Hell over rødvin og kraft. Kok opp gryten.
  6. Sett gryten inni forvarmet ovn som holder 150 °C. La den stå i 90-120 minutter.
  7. Ta så gryten ut, ha i soppen. Dersom du ikke har fått tak i liten sopp, må du kutte den opp i passene stykker. Sett gryten i ovnen igjen, og la den stå ytterligere 45-60 minutter.
  8. Ta så ut gryten og smak til med salt og pepper. Ønsker du å tykne den mer kan du blande ut litt maisenna i vann, og ha dette i. La det da simre et par minutter og rør det godt rundt.

På kokkespråket kalles denne måten å tilberede kjøtt på å braisere. Det vil si å først brune, og så ha på kraft , hvorpå kjøttet stekes i ovn i en gryte.

Serveres: Med potetmos, tyttebærsyltetøy og om du ønsker kan du drysse over litt fersk persille.

Allergi: Gluten- og laktosefri.

Pin It on Pinterest

Share This