Bacon og bønnesuppe – Copyright Coquere

Denne suppen er næringsrik og mettende

Bacon og bønnesuppe

Bacon og bønnesuppe er næringsrik og mettende. Bønner inneholder mye proteiner, fiber og andre gunstige næringsstoffer. Bønner har derfor alltid vært populære i et vegetarisk kosthold. Ønsker du kan suppen også lett omgjøres til en helt vegetarisk rett, ved å utelate bacon og bruke grønnsakkraft. Dette er en typisk amerikansk suppe. Den smaker nydelig og varmer på kalde høst eller vinterdager. I tillegg er dette en billig suppe, så her har du mye mat for en rimelig penge.

 

Ingredienser:

12 dl kylling/hønsekraft eller kylling buljong.
1 gul løk
2 gulrøtter
100 g sellerirot
2 fedd hvitløk (kan sløyfes)
½ hermetisk boks knuste tomater
3 hermetiske bokser hvite bønner (cannellini e.l.)
280 g røkt baconterninger
3-4 ts sukker
Salt
Pepper

 

Fremgangsmåte: Bacon og bønnesuppe 
  1. Start med å frese bacon i passende suppekjele inntil de blir sprø. Ta dem ut med en hullsleiv og legge dem på et tørkepapir. Sett de til side.
  2. Skrell gulrøtter, sellerirot og løken. Kuttes opp i fine biter. Fres alt sammen i baconfettet i ca. 5 minutter inntil løken blir blank, og de andre grønnsakene begynner å bli myke. Dersom du bruker hvitløk knuses de i en morter og has de i det siste minuttet.
  3. Hell bønnene over i et dørslag og skyll de godt i rennende vann. Hell så kraften og bønnene over i kjelen. Ha i litt salt og pepper.
  4. Kok opp og la suppen simre i en 50-60 minutter.
  5. Ta nå halvparten av suppen over i en blender eller food prosessor. Kjør inntil du har en glatt og jevn puré. Hell puréen tilbake i suppen og bland godt.
  6. Ha i tomatene, ¾ av baconet og sukker. Kok opp og trekk suppekjelen til side.
  7. Smak til med eventuelt mer salt og pepper.

 

Bacon og bønnesuppe serveres: Varm – toppet med litt sprø bacon. Det passer også fint med godt brød til.

Allergi: Gluten- og laktosefri. Høyt FODAMP.

Pin It on Pinterest

Share This