Appelsingele
Appelsingele i tyrkiske tekopper

Det å lage sin egen gele fra bunn av er mye enklere en mange tror. Har du alle ingrediensene så lager du alt ferdig på under 10 minutter. Du må selvfølgelig etter det vente på at den stivner. Det er likevel smaken som gjør forskjellen! Appelsingele fra bunn kan overhode ikke sammenlike smaken med halvfabrikata og ferdigprodukter. Geleene smaker ekte og frisk appelsin.

 

Ingredienser:
2,25 dl nypresset appelsinsaft av ca 2 appelsiner
0,25 dl nypresset sitronsaft fra ca 1/2 liten sitron
1,5 dl vann
100 g sukker
5 gelatinplater

 

Fremgangsmåte:

  1. Legg gelatin i bløt i kaldt vann i ca 2 min.
  2. Ha vann og sukker i en kjele og la det koke til alt sukkeret er oppløst.
  3. Klem nå vannet ut av gelatinen og rør det inn vannet til all gelatin har løst seg opp.
  4. Tilsett appelsin- og sitronjusen i kjelen. Rør alt godt sammen.
  5. Hell geleen over i en storform som rommer ca 0,5 liter eller små porsjonsformer. Sett kaldt i kjøleskapet 3-4 timers tid til den har stivnet.

 

Serveres: Med krem og vaniljesaus

Allergi: Gluten og laktosefri. Lavt FODMAP

Pin It on Pinterest

Share This